Als je het antwoord dat je zoekt niet kunt vinden, bel ons dan op 088 188 66 00 of stuur een email hallo@peppersmith.com.

Dit zijn een aantal van de veelgestelde vragen over onze producten en over de gezondheid van je mond. Hier kun je nog wat antwoorden op meer algemene vragen vinden.

Waarom is Xylitol goed voor je tanden?

Hoe zorg ik er voor dat ik alle voordelen van Xylitol benut

Hoe veel Xylitol zit er in Peppersmith mints en kauwgom?

Jullie doen nogal sterke uitspraken over mondgezondheid. Hoe weet ik dat jullie geen flauwekul verkopen?

Hoef ik mijn tanden niet meer te poetsen als ik producten met Xylitol gebruik?

Voor welke leeftijd zijn jullie producten geschikt?

Hoe veel Xylitol kan ik maximaal eten op een dag?

Waar kan ik jullie producten kopen?

 

Waarom is Xylitol goed voor je tanden?
Tandbederf begint met schadelijke bacteriën in je mond. Suiker geeft die bacteriën de energie om te vermenigvuldigen en zuren te produceren die het glazuur van je tanden oplossen en bederf veroorzaken. Xylitol heeft het tegenovergestelde effect. De groei van schadelijke bacteriën beperken, ze doden (voor maar liefst 90%) en de zuuraanvallen tegengaan. Het vermindert ook het vermogen van bacteriën om aan je tanden te blijven plakken zodat plak makkelijker te verwijderen is. Je kunt hier meer lezen over de werking van Xylitol.

Hoe zorg ik er voor dat ik alle voordelen van Xylitol benut?

Tandartsen bevelen ten minste 5 gram Xylitol per dag aan. Ieder pakje mints bevat 13,8 gram Xylitol en ieder pakje kauwgom ongeveer 10,6 gram. Belangrijk: die 5 gram moet verdeeld worden over een paar porties, het liefst na iedere maaltijd of snack (wanneer er een risico is op een zuuraanval). Probeer de mints en kauwgom ten minste een minuut in je mond te houden.

Hoe veel Xylitol zit er in Peppersmith mints en kauwgom
Iedere mint bevat 0.55 gram Xylitol, ieder stukje kauwgom bevat 1 gram.

Jullie doen nogal sterke uitspraken over mondgezondheid. Hoe weet ik dat jullie geen flauwekul verkopen?
We sturen al onze producten ter beoordeling naar de International Dental Health Foundation. Zij hebben niet alleen hun goedkeuring gegeven, maar onderschreven ook al deze claims:

Het eten van Peppersmith mints en kauwgom met Xylitol helpt plak verminderen.

Het eten van Peppersmith mints en kauwgom met Xylitol vermindert de kans op tandbederf.

Het eten van Peppersmith mints en kauwgom met Xylitol is goed voor de mondgezondheid.

Eet Peppersmith mints en kauwgom voor gezondere tanden.

Eet Peppersmith mints en kauwgom na maaltijden, liefst twee tot drie keer per dag.

Daarnaast is Xylitol onderwerp geweest van meer dan 600 klinische studies,waarmee overtuigend is bewezen dat het het vermogen heeft om plak te verminderen.

Hoef ik mijn tanden niet meer te poetsen als ik producten met Xylitol gebruik?
Zeker niet. Xylitol is een hele handige hulp om je tanden gezond te houden, maar je moet nog steeds ten minste twee keer per dag twee minuten poetsen, mondwater gebruiken en regelmatig naar je tandarts gaan. Je kunt hier meer lezen over hoe je voor je tanden moet zorgen.

Voor welke leeftijd zijn jullie producten geschikt
Voor iedereen vanaf 3 jaar.

Hoe veel Xylitol kan ik maximaal eten op een dag?
Xylitol is een polyol (uit de familie van suikervervangers) en zoals met alle polyols kan ‘’overmatige cosumptie’’ een laxerend effect hebben. Het goede nieuws is dat 25% tot 50% van de Xylitol wordt geabsorbeerd in de darmwand dus beter te verdagen is dan sommige andere suikervervangers. De grote vraag is dan natuurlijk: hoe veel is ‘’overmatig’? Dat verschilt per persoon. Onderzoek heeft uitgewezen dat de te verdragen hoeveelheid Xylitol voor volwassenen tot 70 gram kan zijn en voor kinderen 40 gram. Om je een idee te geven: een heel pakje mints bavat 13,8 gram Xylitol en zal dus geen problemen geven voor de meeste mensen. Er zijn mensen met een overgevoeligheid voor Xylitol, maar ook zij kunnen er aan wennen door de hoeveelheid langzaam op te bouwen.

Zoals voor bijna alles geldt ook voor onze kauwgom en mints dat gebruik met mate het beste is. Je krijgt alle voordelen van Xylitol al binnen vanaf 5 tot 10 gram, dus je hoeft niet het hele pakje in één keer leeg te eten. De beste manier om onze mints en kauwgom te gebruiken is een paar tegelijk, gelijkmatig verdeeld over de dag.

Als je overgevoelig bent voor andere voedingsmiddelen en je niet zeker weet of je tegen Xylitol kunt, kun je beginnen met een kleine hoeveelheid en dit opbouwen zodat je lichaam er langzaam aan kan wennen.

Waar kan ik jullie producten kopen?
Je kunt ze kopen in onze webshop, of hier lezen over onze andere verkooppunten.