Clean teeth

We zouden je dolgraag vertellen dat Peppersmith alles is wat je nodig hebt voor een stralende glimlach, maar dat is jammer genoeg niet het geval. Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt met andere belangrijke dingen die je moet doen om je gebit gezond te houden.

 

Trouwens: die vriendelijke man op de foto is Dr.Peter Haynes van de uitstekende tandartsenpraktijk Haynes Dental, in Londen.

1. Ga naar je tandarts

Er is veel veranderd. Tandartsen zijn niet meer die enge plekken die je je misschien nog herinnert van toen je klein was. Mondhygiënisten en tandartsen zijn een vriendelijk clubje mensen die er zijn om je te helpen, en het gebeurt zelden dat ze je pijn doen. Bovendien: hoe vaker je gaat, hoe groter de kans is dat ze zeggen dat alles in orde is en je fluitend de deur uit loopt (met een sticker als je een beetje geluk hebt).

Als je langer dan een jaar niet bij de tandarts bent geweest, pak dan alsjeblieft nu je telefoon en maak een afspraak.

2. Poets twee keer per dag, grondig

De meeste mensen weten dat ze hun tanden twee keer per dag moeten poetsen, maar niet iedereen weet hoe belangrijk het is dat je dat ten minste twee minuten lang doet.

We vonden een tandenpoets-how to op YouTube met Elmo van Sesamstraat en Bruno Mars maar dat zorgde ervoor dat we onze laptop én tandenborstel onmiddellijk het raam uit wilden gooien. Dat willen we je niet aandoen, dus in plaats daarvan hebben we een filmpje van onze vriendin Dr. Susan Tanner van de toptandartsenpraktijk Dawood & Tanner.

3. Eet minder suiker

Eten met suiker zorgt voor zuuraanvallen, wat weer leidt tot tandbederf. Xylitol helpt deze zuuraanvallen te stoppen, maar zoals met meer dingen is voorkomen beter dan genezen. Zo min mogelijk suiker te eten is dus het beste dat je kunt doen. Dit is wat Dr. Susan Tanner er met behulp van haar fancy touch screen over zegt.

Als je je aan deze eenvoudige regels houdt, zit het er dik in dat je nog jarenlang trots kunt glimlachen.