Heb je een vraag, maar kan je het antwoord niet vinden, stuur dan een email naar hallo@peppersmith.com.

Hier staan een aantal veelgestelde vragen die betrekking hebben op onze kauwgom en mints. Hier staan een aantal feiten over tandverzorging en xylitol.

Waar kan ik Peppersmith kopen?
Waarom zijn natuurlijke ingrediënten zo belangrijk als ik ze toch niet opeet?
Is jullie verpakking verantwoord geproduceerd?
Ik heb per ongeluk mijn kauwgum doorgeslikt. Mijn darmflora deskundige zegt dat het nu zeven jaar vast zit in mijn lichaam. Moet ik me zorgen maken?
Waarom is Peppersmith een beetje duurder dan andere merken?
.Is jullie kauwgum beter voor je tanden dan andere merken kauwgum?
Is jullie kauwgum geschikt voor vegetariërs/coeliakie/diabetici/mensen met een noten allergie?
Zijn jullie producten schadelijk voor honden?
.
O nee. Ik heb kauwgum op mijn broek / overhemd / toupet. Hoe krijg ik het er het beste uit?

 

Waar kan ik Peppersmith kopen?

In de winkels en online.

Waarom zijn natuurlijke ingrediënten zo belangrijk als ik ze toch niet opeet? 

De kauwgum die je in een papiertje vouwt en in de vuilnisbak gooit, is soms nog maar 25% van wat je in eerste instantie in je mond had gestopt. Dat betekent dat je de andere 75% dus ‘opeet’. Als je dus een kauwgum vol met chemische producten kiest eet je daar een deel van op.


Is jullie verpakking verantwoord geproduceerd?

Ja. De verpakking is gemaakt van FSC gecertificeerd materiaal. Net als al ons ander materiaal overigens, advertenties, visitekaartjes en WC-papier.

Ik heb per ongeluk mijn kauwgum doorgeslikt. Mijn darmflora deskundige zegt dat het nu zeven jaar vast zit in mijn lichaam. Moet ik me zorgen maken?

Nee. Je kunt hem trouwens het beste ontslaan. Het is kletskoek dat kauwgum zeven jaar in je lichaam zwerft. Het wordt net zo verwijderd als andere onverteerbare dingen die je binnenkrijgt. Er zijn zeldzame gevallen bekend dat kauwgum verstopping veroorzaakt, dus misschien moet je er geen gewoonte van maken om het door te slikken. Maar als je het dan toch doet, dan weet je in ieder geval dat het iets natuurlijks is, en niet iets synthetisch, dat net zo goed de achterband van je Honda Civic had kunnen zijn.

Waarom is Peppersmith een beetje duurder dan andere merken?

Dat komt maar door één ding en dat is de ingrediënten die we gebruiken. Wat dat betreft is het simpel, hoe beter je ingrediënten, hoe duurder het wordt. We doen er alles aan om ze voor een normale prijs in de winkel te krijgen, maar we zullen altijd de meest natuurlijke, lekkerste kauwgum en mints proberen te maken.

Is jullie kauwgum beter voor je tanden dan andere merken kauwgum?

We zijn er trots op dat onze kauwgum zo goed voor je tanden is dat de International Dental Health Foundation erover zegt dat het goed is voor je tanden en het gaatjes helpt tegengaan. De reden hiervoor is dat we xylitol gebruiken in plaats van normale suiker.


O nee. Ik heb kauwgum op mijn broek / overhemd / toupet. Hoe krijg ik het er het beste uit?

 

Het is een beetje afhankelijk van welk soort gum je hebt. Wij adviseren je om je broek of je toupet een paar uur in de vriezer te doen en het er dan af te pulken. Als dat niet helpt, klik dan hier voor een lijstje met technieken die goed helpen. Gebruik van WD40 of pindakaas geheel op eigen risico. Als je nou echt een wondermiddel bent tegengekomen, laat het ons dan even weten alsjeblieft?

Is jullie kauwgom geschikt voor vegetariërs/coeliakie/diabetici/mensen met een noten allergie?

Ja. Ja. Ja. Ja.

Ze zijn geschikt voor vegetariërs, glutenvrij, suikervrij en gemaakt in een notenvrije omgeving.

Is xylitol schadelijk voor honden?

Er zijn een boel producten die veilig voor mensen zijn, maar niet voor honden zoals druiven, chocolade, uien, macademia noten, knoflook, avocado’s en xylitol (en die zit in onze kauwgom en mints). Het is zeer twijfelachtig of je hond er last van zal hebben, maar ons advies is: xylitol of geen xylitol, voer je hond geen kauwgom. Als je hond bij toeval kauwgom heeft doorgeslikt en je maakt je zorgen, neem hem dan mee naar de dierenarts en laat die hem even nakijken.

Heb je een vraag, maar kan je het antwoord niet vinden, stuur dan een email naar hallo@peppersmith.com